Yayınlanma Tarihi: |03.04.2015 08:41

1500 aday başvurusu alan HDP umut veriyor

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok, HDP'ye 1500 dolayında aday adayının başvurduğunu, bunun HDP siyasetinin topluma umut verdiğini gösterdiğini söyledi.

ANF’ye göre Ok bir Kürt televizyonuna yaptığı açıklamalarda Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli seçimlerinin 7 Haziran’da yapılacağını belirtti. Sabri Ok, bu seçimlerle ya AKP’nin Kürtler, ezilenler, sistem dışı inanç ve kimlikler, kadınlar, gençler, Alevilere yönelik baskı cenderesinin daha da pekişeceğini iddia etti. Demokratik siyasetin yolunun açılacağını da söyleyen Ok, “Seçim sonuçlarını bu açıdan herkesin kaderini belirleyecektir” diye konuştu.

Kürt sorununun çözümü için de seçim sonuçlarının tayin edici nitelikte olacağını da ifade eden Ok “AKP iktidarının sonuçlanmasının tek yolu HDP'nin başarısından geçmektedir. CHP'nin bir iki puan yükselmesi Türkiye'nin geleceğine yönelik bir etkisi olmayacaktır” görüşünü savundu.

Adaylık çalışmaları ve belirlenecek kriterlere ilişkin de Ok, “Biz tüm inanç, kültür ve kimliklerin özgürleşmesini istiyoruz. Seçimlerde aday olacakların da bu niteliklerde olması, dürüst ve doğru insanların olması, halka hizmet edecek kişilerin olması gerekiyor. Halk bu kriterleri biliyor. Belirlenecek adayların halk tarafından kabul görülmesi ve sevinçle karşılanmaları gerekiyor. Takip ettiğimiz kadarıyla merkezi bir komisyon kurulmuş ve bu konuda adaylar konusunda araştırma yapılıyor, eğilim yoklaması yapılıyor ve sanıyorum bu çalışmalar şu an belli bir düzeye ulaşmıştır” dedi.

1500 dolayında aday adayının başvurduğunu, bunun da HDP siyasetinin topluma umut verdiğini gösterdiğini de sözlerine ekleyen Ok, “Sonuçta sınırlı sayıda aday belirlenecek. Listeye girememiş adayların bunu hak etmediği anlamına gelmez. Önemli olan aday olmayanların da adaylar kadar çalışmalara dâhil olmasıdır. Seçimlerde bütün bölgeler önemlidir. Özellikle metropol kentleri, İstanbul, Ankara, İzmir ve Çukurova'dan alınacak oylar seçimin kaderini belirleyecektir” dedi. 



Son Yazılar

TDNMedya.com

ANASAYFA

SİYASET

EKONOMİ

DÜNYA

SAĞLIK

KÜLTÜR-SANAT

TDNMedya.com Kategori

GÜNDEM

TÜRKİYE

SPOR

MAGAZİN

YAŞAM

TEKNOLOJİ

Künye

İletişim

E-posta:[email protected]

Sosyal Ağ

Haber Bülteni

[email protected]