Yayınlanma Tarihi: |19.08.2015 14:12

20 yıllık ve kullanılamaz çıktı!

Van'ın Muradiye İlçesi'nde 5 yıldan bu yana tamamlanamayan yeni devlet hastanesine yüklenici firma tarafından getirilen jeneratörün eski olduğu ortaya çıktı.

Bilirkişi incelemesinde 'Yeni' diye getirilen jeneratörün 20 yıllık ve kullanılamaz olduğu belgelenirken, hastane yetkilileri yeni bir cihaz getirilmeden teslim alma işlemi yapamayacaklarını söyledi.

Eski hastanenin ihtiyaçlara yanıt vermemesi nedeniyle 5 yıl önce yapımına başlanan 50 yataklı Muradiye Devlet Hastanesi, eksikler nedeniyle bir türlü faaliyete geçirilemedi. Geçen yıllarda iki kez yüklenici firma değiştiren ve geçen 25 Temmuz'da yüklenici firmanın icralık olması nedeniyle hastanenin enerji ihtiyacını karşılayan jeneratör de mahkeme kararıyla yerinden sökülerek götürüldü. Hastane yetkilileri yeni binanın bir an önce faaliyete geçmesi için çalışmalarını sürdürürken, yeni sorun ortaya çıktı. Yeni jeneratöre el konulması ardından yüklenici firma, 2 gün önce akşam saatlerinde 'Yeni' diye bir jeneratör getirerek yerine bıraktı. Ancak 'yeni' diye yerine bırakılan jeneratörün gündüz saatlerinde eski olduğu anlaşıldı. Boyanarak yeni diye gösterilen jeneratörün, bilirkişi incelemesinde yeni olmadığı, 20 yıllık ve kullanılamaz olduğu belirlendi. Soruşturma başlatılırken, hastane yetkilileri yeni bir jeneratör getirilmeden teslim alma işlemi yapamayacaklarını söyledi.

(DHA)

Son Yazılar

TDNMedya.com

ANASAYFA

SİYASET

EKONOMİ

DÜNYA

SAĞLIK

KÜLTÜR-SANAT

TDNMedya.com Kategori

GÜNDEM

TÜRKİYE

SPOR

MAGAZİN

YAŞAM

TEKNOLOJİ

Künye

İletişim

E-posta:[email protected]

Sosyal Ağ

Haber Bülteni

[email protected]