Yayınlanma Tarihi: |27.04.2015 11:41

6 Kolay Adımla Sağlıklı ve İnce Yaşam

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri, “İyi Yaşa” Programı’yla yaşam kalitesini yükselten tavsiyeler sunmaya devam ediyor. Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber sağlığınızı ve formunuzu korumak için altın değerinde önerilerde bulunarak “Kolay uygulanabilecek günlük 6 beslenme önerisi ile sağlıklı bir bedene sahip olabilir, kilonuzu kontrol altına alabilir ve yaşam kalitenizi artırabilirsiniz” dedi.

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri’nin İyi Yaşa programı kapsamında sağlıklı beslenme önerileri hazırlayan Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber, sağlımızı ve bedenimizi korumanın hayatımızdaki en önemli görevlerden biri olduğunu hatırlatırken, bu görevi hakkıyla yerine getirmenin sırrının ise aslında çok basit olduğunu belirtti.  Şeber  “Sağlıklı beslenme bilinci neleri tüketebileceğimizin dışında hayata yayılan bir yaşam şeklidir. Yasaklarla dolu bir beslenme listesi önermek, birey için sağlıklı beslenme konusunda caydırıcı bir etki yaratıyor. Önemli olan hiçbir şey yememek değil, doğru yemeği doğru zamanda yemektir” dedi. 

•Kahvaltı metabolizmayı hızlandırır

Kahvaltı gece boyunca yavaşlayan metabolizmayı hızlandırmanın en temel yoludur. Yanı sıra keyifli bir kahvaltı güzel geçecek bir günün habercisidir.

•Kan şekerinizi kontrol altında tutun 

Kan şekerindeki dalgalanmalar, iştah artışına ve kilo alımına neden olabileceği gibi, günlük performansta da düşüşe yol açabilir. Bu nedenle vücudu aç bırakmadan belirli aralıklarla beslemek gerekir. İdeal olan 4-5 saatten fazla aç kalmamaktır. 

•Susamadan su içmeyi alışkanlık haline getirin

Su kaybeden bedende, su u ihtiyacı karşılamadığı müddetçe halsizlik, yorgunluk, baş ağrıları ve konsantrasyon bozuklukları gerçekleşebilir. Susamadan su içme alışkanlığı geliştirmek ve günde en az 8 bardak su içerek hücre içi ve hücre dışı faaliyetlerin düzenli olarak devam etmesini sağlayabilirsiniz. 

•Doğru kombinasyon: Protein + sağlıklı karbonhidrat

Vücudun düzgün çalışabilmesi için enerji ve proteine ihtiyacını doğru besin kaynaklarından karşılamaya özen gösterin. Yemekleriniz için doğru kombinasyonu üretin ve proteinlerin vücutta enerji üretimini sağlayan ve zor sindirilen karbonhidrat türü olan kompleks karbonhidratlar ile birlikte tüketin. Sofranızda tam tahıllı ekmek, makarna, pirinç gibi karbonhidratlara yeterli miktarda yer vermeniz ve bu kompleks karbonhidratların yanında ızgara veya fırında pişmiş yağsız et, tavuk, hindi ya da balık gibi protein kaynakları tüketmeniz sadece kilonuzu korumanıza yardımcı olmaz, kan şekeri ve kan kolesterolü üzerinde de olumlu etkiler yaratır. 

•Sofranızı renklendirin

Sağlıklı bir yaşama merhaba demenin yolunun doğadaki renkleri sofraya taşımaktan geçer. Tek tip beslenme birçok sağlık sorununa neden olabilir. Bu nedenle sofranızın renkli olmasını sağlamalısınız.  Beslenme alışkanlığınıza temel besin gruplarını katarak, beyazlardan (süt ürünleri) kırmızı ve kahverengilere (et çeşitleri), sarılardan (tahıl ürünleri) gökkuşağına (sebze ve meyveler) kadar tüm renkler sofranızda olmalıdır.

•Yemek yemeyi bir seremoni haline getirin

Her saniyenin kıymetli olduğu yoğun hayat temposuyla bireyler ayaküstü atıştırmalarla öğünleri geçiştirme yoluna gidebiliyor. Sağlıksız beslenmeyle birlikte kilo sorunlarını beraberinde getiren bu düzene dur deyin. Yemek yemek için kendinize daha fazla vakit ayırın ve öğünleri en az 20 dakikada bitirme alışkanlığı kazanmaya çalışın.

İyi Yaşa ile ilgili detaylı bilgiye http://www.sodexoavantaj.com/iyi-yasa adresinden ulaşılabiliyor.


Son Yazılar

TDNMedya.com

ANASAYFA

SİYASET

EKONOMİ

DÜNYA

SAĞLIK

KÜLTÜR-SANAT

TDNMedya.com Kategori

GÜNDEM

TÜRKİYE

SPOR

MAGAZİN

YAŞAM

TEKNOLOJİ

Künye

İletişim

E-posta:[email protected]

Sosyal Ağ

Haber Bülteni

[email protected]