Yayınlanma Tarihi: |12.05.2015 17:14

Botan Vadisi'nde yamaç paraşütü

Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu bünyesinde faaliyet gösteren Havacılık Kulübü üyeleri, bir dönem terör olaylarının meydana geldiği Siirt'in Botan Vadisi'nde yamaç paraşütü yaptı.

Kulüp Başkanı ve eğitmeni Veysel İpek, destek verilmesi halinde uluslararası bir şampiyonalara ev sahipliği yapmak istediklerini söyledi.

Dicle Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu bünyesinde yaklaşık 4 yıldır faaliyet gösteren Havacılık Kulübü, Siirt Valiliği tarafından düzenlenen turizm haftası etkinliği kapsamında Botan Vadisi'ne giderek yamaç paraşütü yaptı. Daha önce Diyarbakır'ın Ergani, Çermik, Çüngüş, Hani İlçeleri ile Batman'ın antik ilçesi Hasankeyf'te yamaç paraşütüne uygun yerleri keşfeden Havacılık Kulübü, bu kez de yıllarda şiddetli çatışmaların yaşandığı Botan Vadisi'nde yamaç paraşütü yaptı.

Bölgede öncü konumunda olan Havacılık Kulübü Başkanı Veysel İpek, 4 yıldır Diyarbakır ve çevresindeki kentlerde yaşayan onlarca kişiye havacılık ve yamaç paraşütü konusunda eğitim verdiklerini belirterek, "4 yıldan beri Diyarbakır başta olmak üzere çevre illerdeki onlarca kişiye havacılık ve yamaç paraşütü eğitimi verdik. Şu an profesyonelce yamaç paraşütü yapan sporcularımız var. Bölgede bir çok yamaç paraşütü parkuru keşfettik. Bölgemiz yamaç paraşütü konusunda çok uygun bir doğa yapısına sahip. 120'ye yakın üyemiz var. Yamaç paraşütü, model uçak ve yelken kanat kursları eğitimlerini verdik. Fırsat ve destek verilmesi halinde ulusal ve uluslararası şampiyonalara rahatlıkla ev sahipliği yapabiliriz. Diyarbakır ve çevresi havacılık branşına çok uygun. Dileyen herkese model uçak kursunu ücretsiz olarak veriyoruz. Bölgedeki kurumların ve il yöneticilerinin havacılığı ve bu alandaki havacılık sporu sahiplenmelerini istiyoruz" dedi.

Botan Vadisi'ndeki yamaç paraşütünün ardından kulüp üyeleri, Siirt'teki tarihi ve turistik bölgeleri gezdikten sonra Diyarbakır'a döndü.

(Mehmet Türk - DHA)

Son Yazılar

TDNMedya.com

ANASAYFA

SİYASET

EKONOMİ

DÜNYA

SAĞLIK

KÜLTÜR-SANAT

TDNMedya.com Kategori

GÜNDEM

TÜRKİYE

SPOR

MAGAZİN

YAŞAM

TEKNOLOJİ

Künye

İletişim

E-posta:[email protected]

Sosyal Ağ

Haber Bülteni

[email protected]