Yayınlanma Tarihi: |31.08.2015 05:35

Diyarbakır'da patlama: 12 yaşındaki çocuk öldü

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, Silvan Barajı inşaatı yolu olarak da kullanılan Bağlar Mahallesi’nde PKK’lı teröristlerce önceden yola yerleştirilen patlayıcı infilak ettirildi. Patlayıcının askeri aracın geçişinden kısa bir süre önce patlatılması sonucu yoldan geçen 12 yaşındaki Fırat Simpil olay yerinde hayatını kaybetti.

Çevrede büyük tahribata neden olan patlamada, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde şoför olarak çalışan bir kişi de yaralandı. Diyarbakır Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada “Ölen 12 yaşındaki çocuk ekmek almaya gidiyordu” denildi.

Anne Kadriye Simpil 6. sınıf öğrencisi oğlunun ardından “Paramparça olmuştu” diye feryat etti.

VALİLİK: ÖLEN 12 YAŞINDAKİ ÇOCUK EKMEK ALMAYA GİDİYORDU

Diyarbakır Valiliği, Silvan İlçesi’nde meydana gelen patlama ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada olayla ilgili şu bilgiler verildi:

"30.08.2015 Pazar günü sabah saat 10.00 sularında, Diyarbakır Silvan ilçesinde Baraj bölgesinin emniyetini sağlayan jandarmaların Ferudun Mahallesinden ilçeye girdikten sonra, bölücü Terör örgütü mensuplarınca taşların arasına yerleştirilen el yapımı patlayıcının askeri aracın geçişinden sonra ilçe merkezinde infilak ettirilmesi sonucunda, fırına ekmek almaya gitmekte olduğu öğrenilen 12 yaşında bir çocuk hayatını kaybetmiş, 1 vatandaşımız yaralanmıştır. Olayın faillerinin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatılmıştır."

TOPRAĞA VERİLDİ

Silvan'da terör örgütü PKK mensuplarınca yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybeden Fırat Sımpil, toprağa verildi.

Silvan Barajı inşaatı yolu olarak da kullanılan Bağlar Mahallesi Büyük Çeşme Caddesi'nde PKK mensuplarınca önceden yola yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişinden kısa bir süre önce infilak ettirilmesi sonucu yaşamını yitiren Simpil'ın cenazesi Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi.

İlçeye getirilen Simpil'in cenazesi Karabehlül Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından, Karabehlül Mezarlığı'nda gözyaşları arasında defnedildi. (DHA)

Son Yazılar

TDNMedya.com

ANASAYFA

SİYASET

EKONOMİ

DÜNYA

SAĞLIK

KÜLTÜR-SANAT

TDNMedya.com Kategori

GÜNDEM

TÜRKİYE

SPOR

MAGAZİN

YAŞAM

TEKNOLOJİ

Künye

İletişim

E-posta:[email protected]

Sosyal Ağ

Haber Bülteni

[email protected]