Yayınlanma Tarihi: |05.08.2015 12:22

Festival kapsamında Tortum Gölü'nde kano

Erzurum'un Uzundere ilçesinde yapılan Doğu Anadolu Gençlik Festivali'ne (DAP Gençfest) katılan gençler, Tortum Gölü'nde kano yaptılar.

Uzundere ilçesine bağlı Sapaca köyünün Puşulu yaylasında 31 Temmuz- 4 Ağustos tarihleri arasında 3'üncüsü düzenlen DAP Gençfest'e katılan 200 genç, "Doğu'da Hayat Doğada" sloganı her anı spor yaparak değerlendirdi. Çağlayan Bilim Kültür ve Sanat Derneği ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Derneği işbirliği, Atatürk Üniversitesi, Uzundere Kaymakamlığı ve Belediyesi, Uzundere Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Tortum Alapınar Köyü Muhtarlığı ve İzmir'de yaşayan Tortumlu ünlü kuaför ve saç tasarımcısı Harun Cici'nin destekleri ile düzenlenen festivalde, son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle eğlence ve konser organizasyonları ertelendi. 

Atatürk posteri ve Türk bayraklarıyla donatılan deniz seviyesinden 2 bin 100 metre yükseklikteli Puşulu yaylasında kamp kuran gençler, yürüyüş, bisiklet safari, tırmanış yaptılar. Kavurucu sıcakların etkisiyle gençleri en çok 315 yıl önce heyelanın Tortum Çayı'nın önünü kapatmasıyla oluşan 8 kilometrekarelik gölde kano yapmak serinletti. Yaklaşık 48 metre yükseklikte düşen Tortum Şelalesi'nin kaynağını oluşturan gölde kano yapmanın ayrıcalık olduğunu belirten kamp yöneticisi Maksut Bayındırlı, "Tortum Gölü Erzurum'un denizi. Tüm gençleri ve doğa severleri Tortum Gölü'ne, şelalesine ve Uzundere'ye bekliyoruz" dedi. 

Festival Koordinatörü Prof. Dr. Faris Karahan, "Doğu'da Hayat Doğada" sloganı ile 3 yıl önce yola çıktıkları ve önemli mesafe kat ettiklerini bildirdi. İnovasyona Dayalı Turizm Stratejisi ve Eylem Planında eko köy olarak geliştirilmesi düşünülen Sapaca köyünün doğal ve kültürel zenginliklerini tanıtmak amacıyla festival düzenlediklerine işaret eden Prof. Dr. Karahan, Uzundere vadisini her festivalde kaya tırmanışı, bisiklet, yürüyüş ve kano ile 7'den 77'ye her yaştan ruhu genç insanlarla buluşturduklarını belirtti. 

Tarihi Öşvank Kilisesi, Tortum Şelale ve Gölü, Yedi Göller gibi tarihi ve turistik değerlere sahip olduklarına dikkati çeken Uzundere Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, pansiyonculuğun geliştiği Uzundere'yi turizmde cazibe merkezi haline getirmeye hedeflediklerini söyledi. Uzundere Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, tarihi ve doğal güzellikleri bulunan Uzundere'nin keşfedilmeyi beklediğini bildirdi.

(Kerim BURUCU / DHA)

Son Yazılar

TDNMedya.com

ANASAYFA

SİYASET

EKONOMİ

DÜNYA

SAĞLIK

KÜLTÜR-SANAT

TDNMedya.com Kategori

GÜNDEM

TÜRKİYE

SPOR

MAGAZİN

YAŞAM

TEKNOLOJİ

Künye

İletişim

E-posta:[email protected]

Sosyal Ağ

Haber Bülteni

[email protected]