Yayınlanma Tarihi: |13.04.2015 17:34

Gökdelenlere Karşı Bisiklet

İTÜ’nün İstanbul’un gözde noktalarından birinde yer alan Ayazağa Kampüsünde Türkiye üniversiteleri için ilk olan örnek bir model kuruluyor. Trafiği ve gökdelenleriyle anılan Maslak’ın ortasına, pedal atma özgürlüğü geliyor.

Pedal çevirme özgürlüğü

İTÜ Yeşil Kampüs projesinin en önemli adımlarından biri “bisiklet kenti İTÜ”yü kurmak. Bu amaçla, kampüsün her yanına bisikletli ulaşımı sağlayacak bir plan dahilinde bisiklet yolları inşa ediliyor. 5 kilometrelik bisiklet yolunun 2 kilometrelik ilk etabı tamamlandı, 1,5 kilometrelik ikinci etabı için hummalı bir çalışma sürdürülüyor.

Bisiklet Evi

Projenin bir diğer adımı ise Bisiklet Evi yapılması. Temel atıldı, çalışma hızla ilerliyor. Amaç mayıs ayı sonunda faaliyet geçirmek. Bisiklet tamiri, kiralaması ve indirimli satışı olmak üzere tüm hizmetlerin bir arada sunulacağı proje, bu kapsamıyla Türkiye üniversiteleri için bir ilk olacak.

İki katlı olacak bisiklet evinin giriş katı, tamir atölyesi ve kiralama için kullanılacak. İkinci kat ise satış mekânı olacak ve İTÜ’lülere özel avantajlı fiyatlar sunulacak. Kiralama ünitelerinde yer alacak bisikletler arasında, İTÜ’lü akademisyenlerin tasarımları da yer alacak.

Sağlıklı Yaşam Yolu

İTÜ Rektörlüğü’nün 2013 yılında çok aşamalı ve uzun soluklu bir proje olarak başlattığı “Yeşil Kampüs” projesinin en önemli bileşenlerinden biri, bisikletli ve yaya sayısının artmasına yönelik düzenlemeler.

Bu kapsamda, Etiler Girişi olarak bilinen güzergahta yaya ve bisiklet yolları inşa edilirken, dinleme üniteleriyle de desteklendi. Bu yolun sadece İTÜ’lülere değil tüm sporseverlere hizmet vermesi amaçlanıyor. Dışarıdan misafirler, güvenlik birimine kimlik bırakarak Sağlıklı Yaşam Yolunu kullanabilecek.

Gölet çevresinde bisiklet keyfi

İTÜ Ayazağa Yerleşkesinde yer alan 20 bin metrekarelik göletin çevresinde de yeni bir spor ve yaşam merkezi kurulacak. İTÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü tarafından hazırlanan proje sayesinde, gölet çevresine de bisiklet ve yürüyüş yolları yapılacak.



Son Yazılar

TDNMedya.com

ANASAYFA

SİYASET

EKONOMİ

DÜNYA

SAĞLIK

KÜLTÜR-SANAT

TDNMedya.com Kategori

GÜNDEM

TÜRKİYE

SPOR

MAGAZİN

YAŞAM

TEKNOLOJİ

Künye

İletişim

E-posta:[email protected]

Sosyal Ağ

Haber Bülteni

[email protected]