Yayınlanma Tarihi: |20.08.2015 13:59

İlk kez müzikal olarak sahnelenecek

Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu (SBŞT) yazar Aziz Nesin’in 100. doğum gününe önemli bir projeyle hazırlanıyor. Aziz Nesin’in ‘Toros Canavarı’ isimli tiyatro oyunu ilk kez müzikal formda SBŞT tarafından sahneye konulacak.

Oyun, kendisi de Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu kökenli olan ve uzun süredir sinema ve televizyon sektöründe önemli projelerde yer alan oyuncu Erdal Cindoruk’un yönetmenliğinde müzikal formda sahnelenecek. Toros Canavarı isimli tiyatro oyunu usta yazar Aziz Nesin'in kendisine has deyişiyle, ‘izahı olmayan şeylerin mizahının yapıldığı’ bir hikâyeyi anlatıyor. Kendi halinde mülayim bir memur emeklisi olan Nuri Sayaner’in ailesiyle birlikte monoton hayatının beklenmedik gelişmeler sonucu aksiyon dolu bir maceraya dönüşmesinin anlatıldığı oyun ilk kez bir müzikale olarak sahneye konulacak.

Temmuz ayında okuma provaları başlayan oyunun hazırlık aşamasına devam ediliyor. Eylül ayında kostümlü ve müzikli provaların tamamlanmasının ardından oyun 17 Ekim Cumartesi saat 20.00’de ilk kez seyirci ile buluşacak. Şarkılı, sazlı, sözlü ve eğlenceli Toros Canavarı isimli müzikal Seyhan Belediyesi hizmet binası yanındaki Yaşar Kemal Kültür Merkezi Tiyatro sahnesinde izleyiciye ‘perde’ diyecek.

Erdal Cindoruk, böylesi önemli bir projenin hayata geçmesinde öncülük eden Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a teşekkür etti. Cindoruk: “Yıllar sonra kendi memleketimde Adana’da, üstelik kendi yetiştiğim tiyatroda bir oyun sahneye koyuyorum. Çok keyifli güzel bir çalışma oluyor. Benim için manevi değeri her şeyden önce çok yüksek. Toros Canavarı düz bir metinden yola çıkılarak oynandı bugüne kadar. Fakat ben bu oyunu müzikal hale getirdim. Şarkılı, sazlı, sözlü eğlenceli tam benim Adanalımın seveceği anlamda çok güzel bir oyun hazırlıyoruz.”

Aziz Nesin imzalı Toros Canavarı isimli müzikal Erdal Cindoruk tarafından yönetilecek. Tamer Gözüdeli’nin Yönetmen Yardımcılığını yaptığı oyunda Reji Asistanı Neslihan Sönmez oldu. Şarkılı, sazlı, sözlü eğlenceli bir müzikal olarak yeniden düzenlenen Toros Canavarı’nın oyuncu kadrosu şu isimlerden oluşacak; Veysel Sadak, Selim Ördem, Merve Bulat, Neslihan Yeten, Gökhan Vargel, Mehmet Kara, Süleyman Söylemez, Neslihan Sönmez, Selçuk Şahin, Akay Tonguç ve Buket Elik.

(NTV)

Son Yazılar

TDNMedya.com

ANASAYFA

SİYASET

EKONOMİ

DÜNYA

SAĞLIK

KÜLTÜR-SANAT

TDNMedya.com Kategori

GÜNDEM

TÜRKİYE

SPOR

MAGAZİN

YAŞAM

TEKNOLOJİ

Künye

İletişim

E-posta:[email protected]

Sosyal Ağ

Haber Bülteni

[email protected]