Yayınlanma Tarihi: |14.07.2015 14:32

Tarihi vakfın kapısına mühür vuruldu

Nazım Hikmet Vakfı kapısına mühür Beyoğlu Sıraselviler Caddesi üzerinde bulunan Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı, Hrisovergi Apartmanı'nın depreme karşı riskli olduğu gerekçesiyle polis ve zabıta tarafından tahliye edildi. Vakıf içerisindeki eşyalar ise yediemin depolarına kaldırıldı.

KONUYLA İLGİLİ TÜM YASAL TEBLİGAT SÜRELERİ DOLDU

Hrisovergi Apartmanı'nın mülk sahibi olan Balıklı Rum Hastanesi Vakfı'nın avukatı Zuhal Akbel, “Bugün burada yapılan işlem tamamen hukuka uygun, idari bir işlemdir. Bina riskli yapı. Kiracıların binada yarattığı tahribat nedeniyle bina riskli yapı haline gelmiş. 6306 sayılı yasa kapsamında işlem yapıldı. Şu an buradan atılan, sürülen bir insan yok. Konuyla ilgili tüm yasal tebligat süreleri doldu. Yapılan işlem hukuka uygun. Farklı şekilde lanse edilmesi yanlışö diye konuştu.


“BELEDİYENİN ZABITA VASITASIYLA YAPMIŞ OLDUĞU BİR TAHLİYEDİR

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı'nın avukatı Gonca Küçükardalı ise “1994 yılından beri biz bu binada kiracıyız. Balıklı Rum Hastanesi Vakfı, bizim kira sözleşmemiz devam ederken binayı üçüncü bir kişiye 49 yıllığına kiralamış. Bugünkü taşınmayla ilgili önceden bir haber verilmedi. Çünkü işlem, belediyenin zabıta vasıtası ile yapmış olduğu bir tahliyedir. Sözde burayı riskli yapı olmasından dolayı tahliye ettiler. Binayla ilgili Koruma Kurulu'nun yıkımla ilgili bir onayı yok. Riskli yapı olduğuna dair sadece belediyenin kendi nezdinde oluşturduğu 'Riskli yapıdır' kararı ve raporu var. Onun nezdinde bu tahliyeler yapıldı dedi.

KAPI ÇİLİNGİR TARAFINDAN AÇILDI

Kapının sabah saatlerinde çilingir vasıtasıyla açıldığını söyleyen Avukat Gonca Küçükardalı, “Yukarıda, vakıf içerisinde arkadaşlarımız olduğu için burada zorluk çıkarmadılar. İçeriye girdiler. Eşyalar Balıklı Rum Hastanesi Vakfı'nın anlaştığı bir yediemin deposuna kaldırıldı'' şeklinde konuştu.

NÂZIM HİKMET KÜLTÜR VE SANAT VAKFI'NDAN YAZILI AÇIKLAMA

Nâzım Hikmet Vakfı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise “Sıraselviler Caddesi'ndeki tarihi Hrisovergi Apartmanı, otel ve AVM yapılmak üzere bir inşaat şirketine kiralandığı için 20 yıldır etkinliklerini sürdürdüğü binasından tahliye ediliyor. Hukuk süreçlerinin sonuçlanmamış olmasına karşın, 14.07.2015 günü Vakıf merkezine gelen Beyoğlu Belediyesi'ne ait zabıta ve güvenlik güçleri tahliye işlemini gerçekleştiriyor. Bu yasa tanımaz, kültür düşmanı eylem ve girişimi şiddetle kınıyor, kamuoyunu Nâzım Hikmet Vakfı'yla dayanışmaya çağırıyoruz'' denildi.

(Mustafa ÖZDABAK - Hasan YILDIRIM / DHA) 

Son Yazılar

TDNMedya.com

ANASAYFA

SİYASET

EKONOMİ

DÜNYA

SAĞLIK

KÜLTÜR-SANAT

TDNMedya.com Kategori

GÜNDEM

TÜRKİYE

SPOR

MAGAZİN

YAŞAM

TEKNOLOJİ

Künye

İletişim

E-posta:[email protected]

Sosyal Ağ

Haber Bülteni

[email protected]