Yayınlanma Tarihi: |11.08.2015 14:29

Teknoloji devinde yeni yapılanma

Dünyaca ünlü teknoloji devi Google, Alphabet adı altında yeniden yapılanmaya gidiyor.

Alphabet çatısı altında yukarıdan aşağı yeniden yapılandırılacak şirketin, yani Aphabet’in CEO’su Larry Page olurken, Google’ın diğer kurucu ortağı Sergei Brin Başkan ünvanını alacak. Sundar Pichai ise Google’ın başına geçiyor. 

Google Ventures, Google Capital, Google X, Incubator ve Nestve Calico şirketleri Alphabet’in çatısı altında toplandı, buna göre Google’ın bünyesindeki Android, Youtube ve Chrome Aplhabet’in bir tür iştiraki konumunda olacak. Google sadece internet arama motoru ve reklam konularına odaklanacak. Finansal olarak birbirinden ayrıştırılacak olan şirketlerin, temelinde şeffaflık ve kolay idare edilebilirliği esas alınıyor. Google’ın hisseleri Aphabet’e devredilirken, şirketin ticari ünvanı da Alphabet Inc. olarak değiştirilecek. 

Her birimin kendine ait bir yönetim ekibi ve CEO’su olması planlanırken, amacın verimliliği arttırmak ve Google’ın arama motoru işlevine odaklanmasını sağlamak olduğu açıklandı. Değeri 400 milyar doların üzerinde bir şirket olan Google’ın hisseleri “GOOGL” ve “GOOG” kodlarıyla borsa da işlem görmeye devam edecek.

(DHA)

Son Yazılar

TDNMedya.com

ANASAYFA

SİYASET

EKONOMİ

DÜNYA

SAĞLIK

KÜLTÜR-SANAT

TDNMedya.com Kategori

GÜNDEM

TÜRKİYE

SPOR

MAGAZİN

YAŞAM

TEKNOLOJİ

Künye

İletişim

E-posta:[email protected]

Sosyal Ağ

Haber Bülteni

[email protected]