Yayınlanma Tarihi: |28.08.2015 13:45

Yaralı askerden acı haber!

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde 14 Ağustos günü arazi arama tarama faaliyeti yürütürken, çıkan çatışmada ağır yaralanan Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Kemal Özata şehit oldu.

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde 14 Ağustos günü arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan 23 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Kemal Özata, tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak bugün şehit oldu. Şehit Özata'nın Konya'daki baba ocağına ise ateş düştü.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca Bölgesi'nde arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 2'si ağır 6 asker de yaralandı. Ağır yaralanan bekar Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Kemal Özata, Van'da gördüğü tedavinin ardından Ankara'daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne kaldırıldı. Burada tedavi altında olan Uzman Onbaşı Özata, 14 gün süren yaşam mücadelesini kaybedip şehit oldu. 

Acı haberle, Özata'nın memleketi Konya'nın merkez Selçuklu İlçesi'ne ateş düştü. Baba Mehmet ve anne Cennet Özata'nın oğullarının tedavi süreci nedeniyle GATA'da bulundukları öğrenildi.

Şehit Özata'nın vatani görevini tamamladıktan sonra sözleşmeli olarak 1 yıl önce Uzman Onbaşı olarak göreve başladığı öğrenildi. 

Şehit Özata, aynı çatışmada şehit olan 3 askerden hemşerisi 27 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Dursun Taştiken ile aynı kaderi paylaştı. Şehit Astsubay Dursun Taştiken'in cenazesi, 15 Ağustos günü memleketi Konya'nın Doğanhisar İlçesi'ne bağlı Deştiğin Mahallesi’nde toprağa verilmişti.

YAKINLARI, ŞEHİT EVİNE AKIN ETTİ

Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Kemal Özata’nın şehit olmasının ardından memleketi Konya'nın merkez Selçuklu İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü.

Oğlunun tedavi süreci nedeniyle Ankara GATA’da bulunan TIR şoförlüğü yaptığı öğrenilen baba Mehmet Özata’nın evi, yakınlarının ve komşularının akınına uğradı. Şehit Onbaşı Özata’nın baba evine ve apartmana Türk Bayrakları asıldı. Belediye ekipleri tarafından da taziye çadırı kuruldu.

Şehit Özata için bugün GATA'da tören düzenleneceği ve ardından cenazesinin Konya'ya gönderileceği öğrenildi. Emirgazi İlçesi nüfusuna kayıtlı olan Şehit Özata'nın yarın Konya kent merkezinde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmesi bekleniyor.

(Mehmet Kayhan YILDIZ - Hasan DÖNMEZ / DHA)

Son Yazılar

TDNMedya.com

ANASAYFA

SİYASET

EKONOMİ

DÜNYA

SAĞLIK

KÜLTÜR-SANAT

TDNMedya.com Kategori

GÜNDEM

TÜRKİYE

SPOR

MAGAZİN

YAŞAM

TEKNOLOJİ

Künye

İletişim

E-posta:[email protected]

Sosyal Ağ

Haber Bülteni

[email protected]