Yayınlanma Tarihi: |27.08.2015 08:23

11 Eylül’ün 'toz kadın'ı hayatını kaybetti

11 Eylül'de ikiz kulelere düzenlenen El Kaide saldırısının simgelerinden biriydi. Saldırıdan hemen sonra çekilen fotoğrafında yıkılan kulelerin tozlarıyla kaplandığı için "toz kadın" olarak tanındı. O kadın, mide kanserinden hayatını kaybetti.

Dünyayı sarsan 11 Eylül saldırısının hemen ardından çekilen bu fotoğrafla "toz kadın" olarak tanınmıştı. Marcy Borders, saldırıdan 14 yıl sonra mide kanserinden hayatını kaybetti. Borders, "Beni bu tozlar kanser etti" diyordu.

New Jersey'li kadın, 11 Eylül 2001'den bir ay önce ikiz kulelerde çalışmaya başlamıştı. Uçak çarptığında binanın 81'inci katındaydı. "Masanızda kalın" uyarılarına dinlemedi. Merdivenlere yöneldi. Ardından yan binaya geçti. Tam bu sırada, AFP haber ajansından bir fotoğrafçı deklanşöre bastı. Bu kare, saldırının simgelerinden biri oldu.


Marcy Borders 2,753 kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan kurtulmayı başardı ancak hayatı hiçbir zaman eskisi gibi olmadı. Borders, ağır depresyon geçirdi. Alkol ve uyuşturucu bağımlığı nedeniyle iki çocuğunun velayetini kaybetti. Tam 10 yıl boyunca hiçbir işyerinde çalışamadı. Uçak gördüğü her an ise öleceğini sandı. 2014'te mide kanserine yakalandı. Nedeninse saldırı sonrasında soluduğu toz olduğunu öne sürdü. Bir gazeteye verdiği röportajda, "Hiçbir hastalığım yoktu. Yüksek tansiyonum, kolesterolüm, diyabetim yoktu" dedi.


11 Eylül'de ikiz kulelerde bulunan binlerce kişiye kanser teşhisi kondu. Ancak resmi makamlar bunun saldırıyla bağlantılı olduğu iddiasını reddediyor.

(NTV)

Son Yazılar

TDNMedya.com

ANASAYFA

SİYASET

EKONOMİ

DÜNYA

SAĞLIK

KÜLTÜR-SANAT

TDNMedya.com Kategori

GÜNDEM

TÜRKİYE

SPOR

MAGAZİN

YAŞAM

TEKNOLOJİ

Künye

İletişim

E-posta:[email protected]

Sosyal Ağ

Haber Bülteni

[email protected]