Yayınlanma Tarihi: |27.08.2015 14:24

Ahmedinejad'a '700 milyon dolarlık' yolsuzluk suçlaması

İran'nın eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad dönemine ait 700 milyon dolarlık yeni bir yolsuzluk tespit ettiği iddia edildi.

İran Meclisi Ekonomi Komisyonu üyesi Muhammed Ali Mededi, eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad dönemine ait yeni bir yolsuzluğun ortaya çıktığını söyledi. 

İranlı İşçiler Haber Ajansı'na (ILNA) konuşan Mededi, 700 milyon dolarlık Etrek-Bereket Demiryolu Projesi'nin yolsuzluk iddiasıyla yargılandığı davada hapis cezasına mahkum olan ve mal varlığına el konulan Ahmed R'nin

sorumluluğuna verildiğini ve söz konusu şahsın devletten 700 milyon dolar aldığını ancak projeyi tamamlamadığını söyledi.

İran Meclisi Ekonomi Komisyonu üyesi Muhammed Ali Mededi şahsın konuyla ilgili hiçbir uzmanlığı bulunmamasına rağmen Ahmedinejad'ın cumhurbaşkanlığı dönemindeki yardımcısı İsfendiyar Rahim Meşai'yle yakın irtibatlı olması sayesinde projenin kendisine devredildiğini öne sürdü.

Ahmed R'nin proje için İran'daki şirketlerden de milyonlarca dolar para aldığını ancak bu paraları da ödemediğini iddia eden Mededi, bu kişiyle ilgili yargıya defalarca şikayet dilekçesi ulaşmasına rağmen işlem yapılmadığını savundu.

Mededi şahsın şu anda Avusturya'da bulunduğunu da belirtti.

Etrek-Bereket Demiryolu Projesi'nin yapımı Ahmedinejad'ın cumhurbaşkanlığı döneminde 2009'da İran'ın "Pars Enerji" şirketi tarafından üstlenilmişti.

Orta Asya ülkeleri ile İran'ı birbirine bağlayan Etrek-Bereket demiryolu hattı aynı zamanda Orta Asya bölgesini Basra Körfezi ile birleştirecek proje olarak nitelenmişti.

(NTV / AA)


Son Yazılar

TDNMedya.com

ANASAYFA

SİYASET

EKONOMİ

DÜNYA

SAĞLIK

KÜLTÜR-SANAT

TDNMedya.com Kategori

GÜNDEM

TÜRKİYE

SPOR

MAGAZİN

YAŞAM

TEKNOLOJİ

Künye

İletişim

E-posta:[email protected]

Sosyal Ağ

Haber Bülteni

[email protected]