Yayınlanma Tarihi: |28.07.2015 12:15

Akbank Caz Festivali 25. yılında

Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden biri olarak kabul edilen Akbank Caz Festivali, bu yıl 25. yaşını kutlarken, festival 21 Ekim 1 Kasım 2015 tarihleri arasında caz dünyasının ünlü isimlerini caz severlerle buluşturacak.

25 yıl boyunca kreatif direktörlüğü Pozitif Live tarafından gerçekleştirilen ve caz dünyasının saygın isimlerini Türk izleyicisi ile buluşturan Festival’in bu yılki sürprizleri arasında elektronik müziğin en önemli temsilcilerinden Squarepusher ve caz ile klasik müziği bir araya getiren Kuzey Avrupa müziğinin önemli temsilcilerinden Norveçli sanatçı Susanne Sundfør yer alıyor.Ünlü bas gitarcı Tom Jenkinson’ın fusion jazz  ve drum 'n' bass’ı birleştirerek yarattığı bestelerle en katı cazseverlerin bile elektronik müziğe olan bakışını değiştiren sıradışı projesi Squarepusher 29 Ekim Perşembe günü Babylon sahnesinde hayranlarıyla buluşacak. Squarepusher, son albümü Damogen Furies’in dünya turnesi kapsamında düzenleyeceği konser ile müziğin sadece bugününü değil, geleceğini de dinleyenlerin beğenisine sunacak.

-10 AŞK ŞARKISI-

İskandinav sanatının kendine has ruhunun müzikteki en belirgin temsilcilerinden Susanne Sundfør, altıncı albümü Ten Love Songs’ın dünya turnesi kapsamında, 31 Ekim Cumartesi günü Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde sahne alacak. Günümüzün en popüler elektro-pop sanatçılarından biri olan Susanne Sundfør, melankolik besteleriyle Festival’e renk katacak. Squarepusher ve Susanne Sundfør konser biletleri 27 Temmuz Pazartesi günü itibariyle satışa sunuldu.

-MANU KATCHE  22 EKİM’DE-

Bu yıl 21 Ekim – 1 Kasım 2015 tarihleri arasında şehri cazın farklı renkleriyle kucaklayacak olan 25. Akbank Caz Festivali’nin her yıl olduğu gibi bu yılda birbirinden özel performanslara ev sahipliği yapacak. Festival’in yıldız isimleri arasında yer alan Manu Katché’nin 22 Ekim’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda, Bill Frisell Music for Strings’in 23 Ekim’de Performans Sanatları Merkezi’nde, The John Scofield & Joe Lovano Quartet’in 25 Ekim’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda, Squarepusher’in 29 Ekim’de Babylon sahnesinde ve Susanne Sundfør’un 31 Ekim’de Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleştireceği konserlerle  Akbank Caz  25.yılında caz severlere müzik ziyafeti yaşatacak. (ANKA)

Son Yazılar

TDNMedya.com

ANASAYFA

SİYASET

EKONOMİ

DÜNYA

SAĞLIK

KÜLTÜR-SANAT

TDNMedya.com Kategori

GÜNDEM

TÜRKİYE

SPOR

MAGAZİN

YAŞAM

TEKNOLOJİ

Künye

İletişim

E-posta:[email protected]

Sosyal Ağ

Haber Bülteni

[email protected]