Yayınlanma Tarihi: |27.08.2015 10:03

Ataman'a 'milli takımdaki oyuncuları geri çekerim' resti

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, gündeme bomba gibi düşen açıklamalar yaptı. Bir süredir söz düellosu yaşadıkları A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman'a tepki gösteren Yıldırım, "Eğer Ataman hem milli takımı hem Galatasaray'ı çalıştırmaya devam ederse, Fenerbahçe milli takımdaki oyuncuları geri çekecek. Fenerbahçeli oyuncular Avrupa Şampiyonası'nda oynamayacak" dedi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'nı çalıştıran Ergin Ataman'ın, A Milli Takım Baş antrenörlüğü'ne devam etmesi durumunda, ay-yıldızlı takıma oyuncularını göndermeyeceklerini söyledi. Yıldırım, Eylül ayında yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda Fenerbahçe'den hiçbir oyuncunun milli formayı giymeyeceğini vurguladı.

Habertürk Televizyonu'nda katıldığı programda Faik Çetiner ve Meriç Müldür'ün sorularını yanıtlayan Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

"GEREKİRSE OYUNCULARA DA, KULÜBE DE CEZA VERSİNLER"

"Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı'nı aradım. Ergin Ataman eğer milli takıma devam ederse, Fenerbahçe milli takımdaki oyuncularını göndermeyecek, çekecek. Oyunculara da kulübe de ceza versinler. Ergin Ataman ya Galatasaray ya da milli takımın antrenörü olacak. Aksi olursa milli takıma oyuncu göndermeyeceğim. Benim muhatabım Ergin Ataman değil.


Eylül ayında Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Takım'da, F.Bahçe'den, Bobby Dixon, Barış Hersek, Kenan Sipahi ve Melih Mahmutoğlu yer alıyor.

"ERGİN ATAMAN BENİ MAHKEMEYE VERMİŞ"

Ergin Ataman beni mahkmeye vermiş, hakaret etmişiz. 17 Eylül'de gelsin yüzüne söyleyeceklerim var. Sen Fenerbahçe'nin havlusuna tekme attın. Fenerbahçe maçlarında taraftarlara yaptıkların, evinde kazandıktan sonra hareketlerin... Sonra bizim oyuncularıma istediğini yapacaklar edecekler, yok öyle bir şey.


"MİLLİ TAKIM İÇİN ALDIĞIN PARAYI ŞEHİT AİLELERİNE VER"

Milli dava, vatan hizmeti yaptığını söylüyorsun. Madem vatan için hizmet ediyorsun o zaman kazandığın parayı parayı götür şehit ailelerine yatır. O insanlar ondan faydalansın. Mahkemede neler söylediklerimi göreceksiniz. Sen kimsin ya? Fenerbahçe armalı havluları tekmeleyeceksin sonra milli takım antrenörü olacaksın. Fenerbahçe camiasının başkanını mahkemeye vereceksin, ben de tıpış tıpış oyuncuları göndereceğim. Neye mal olursa olsun hiçbiri gidemez. Daha çok şey söylerim.

"RIBERY, HAGI, POPESCU GELDİ ALMADIM"

Ribery, Hagi, Popescu geldi almadım. Ayıp denilen bir şey var. 19 yaşındaki bir kızı hocanız kandırdı, takımınıza transfer etti. Keşke bütün antrenörler Tanjevic gibi ahlaklı ve şerefli olsa. Hepimiz önünde saygıyla eğildi. Kimse Fenerbahçe Başkanını mahkemeye veremez. Verirse hesaplaşırız. Ya Milli Takım'ı bırakacak ya Galatasaray'ı bırakacak. Avrupa Şampiyonası'nda Fenerbahçeli basketbolcu oynamayacak."

"MAHKEME 'ŞİKE' DESİN KUPA TRABZON'UN"

2011 yılı kumpas yılıdır. Fenerbahçe üzerinden sivil ihtilal yapılmak istenmiştir. Bu davanın şike mike olmadığı ortaya çıkmıştır. Bu dava bitmiştir. Bu dava kumpastır. Trabzon halkı bilsin; Fenerbahçe onların en çok dostu olduğu camiadır. Mahkeme şike yaptı derse, Trabzon halkı haklıdır. Kupa elbette onlara gidecektir. Mahkemeyi beklesinler.

"BENİM GİBİ ADAM BULAMAZSINIZ"

Mahkeme bitsin görevi bırakacağım. Bir oyum var Ali Koç aday olursa ona vereceğim. Artık kaç sene daha yaşayacağım. Ailemle yaşamak istiyorum artık. Her şey temizlensin bırakacağım. Fenerbahçe benim için hastalık. Fenerbahçe'nin her şeyi hastalık benim için. Benim gibi adam bulamazsınız."

"BİLMEDEN AHKAM KESİYORSUNUZ!"

Fenerbahçe'nin başına neler geldiğini bilmeden ahkam kesiyorsunuz. Çaykur Rizespor maçı sonrası kimin otobüsü kurşunlandı? Orada bir cinayet vardı. Bütün maçlar ertelendi. 7-8 ay oldu, failler nerede? Türkiye'de bir futbol takımını yok etmek için operasyon yapıldı. Ya örtbas edildi ya da bulunmuyor? Bunları hiç sormuyorsunuz, Fenerbahçe şampiyonluğu kaçırdı. Mehmet Topal'a yapılan? Aklımda hep 'acaba' var... Nani ve Kjaer 'Bir daha bu olaylar olur mu?' diye soruyorlardı... Sporcuları yok etmek için operasyon yapıldı. Neden Fenerbahçe? Bunun cevabını devlet söyleyecek. O çocukların kılına zarar geleceğine 100 tane şampiyonluk kaçsın. Ne olacak ya? Rize'deki olay çözülmeden bu liglerin başlamaması gerekiyordu. Şampiyon olmak bir insanın ömründen değerli mi? Bu çocukların başına yine aynı şey gelirse ne olacak?

"DİĞERLERİ PARALARI NEREDEN BULDU?"

"Geçen sene sadece Diego'yu transfer ettik. Takım bir önceki sene kaç hafta önceden şampiyon olmuştu. 2 yıldır en az transferi biz yaptık. 'Parayı nereden buldunuz?' diyorlar, ben de onlara soruyorum nereden bulduklarını. Diğerleri parayı nereden buldu?" Biz sadece Genel Kurul'a, maliyeye ve SPK'ya hesap veririz.

"TERRANEO 'HAKAN ŞÜKÜR'Ü SİZ ALIP BİZE SATAR MISINIZ' DEDİ"

"2000 yılında Terraneo Inter'de görevliydi. O zaman dostluğumuz başladı... O dönem Terraneo evime geldi, Hakan Şükür'ü almak istediğini söyledi. Prosedür gereği bana 'Siz alıp bize satar mısınız' dedi. Sonra gidip Galatasaray'a anlaştılar. O zaman dostluğumuz başladı. Sürekli görüştük... 2006 yılında hoca lazım. Herkes Scolari'yi istiyor. Şenes Erzik'ten rica ettim, randevu için. Baktım ses çıkmıyor, Terraneo'yu aradım, randevu aldık. Gittik görüştük. Prensipte el sıkıştık. Sonra olumsuzluk çıktı. Zico'nun gelmesinde çok yardımcı oldu. Kiev'e elendikten sonra bir gecede Brezilya'da 5 tane transfer yaptık. Deivid, Kezman, Edu bu isimlerden. Terraneo kabul etmeseydi başka bir yabancı sportif direktör getirirdim.

(Hürriyet)

Son Yazılar

TDNMedya.com

ANASAYFA

SİYASET

EKONOMİ

DÜNYA

SAĞLIK

KÜLTÜR-SANAT

TDNMedya.com Kategori

GÜNDEM

TÜRKİYE

SPOR

MAGAZİN

YAŞAM

TEKNOLOJİ

Künye

İletişim

E-posta:[email protected]

Sosyal Ağ

Haber Bülteni

[email protected]