Yayınlanma Tarihi: |27.08.2015 09:14

Bağlantı yolları ihalesine 4'üncü erteleme

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamındaki Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bağlantılı yollarından Kurtköy-Akyazı kesimi için 1 Mart 2016'da, Kınalı-Odayeri kesimi için ise 8 Mart 2016'da ihale yapılacak.

Yıl sonunda hizmete girmesi hedeflenen köprünün, bağlantı yollarının ise 2018 sonunda tamamlanması hedefleniyor. İstanbul Boğazı'nda yapımı süren üçüncü köprünün bağlantı yolları için önce 6 Mart 2015'te yapılacağı açıklanan, daha sonra 6 Mayıs'a ertelenen söz konusu ihalelerin, firmaların talebi üzerine iki ayrı tarihte yapılmasına karar verildi.

Yap-İşlet-Devret modeliyle Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin Kurtköy-Akyazı kesimi işine ait ihale için önce 30 Haziran, daha sonra 31 Ağustos tarihi belirlenirken, yeni yayınlanan zeyilnameyle ihale 1 Mart 2016'ya ertelendi.

Projenin ilk önce 7 Temmuz olarak açıklanan, daha sonra 7 Eylül'e ertelenen Kınalı-Odayeri kesimi işine ait ihalesi ise 8 Mart 2016'da yapılacak. İhalelerin ardından Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yollarının yapımla ilgili giderleri, işi üstlenecek firmalara ait olacak.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yıl sonunda hizmete açılması hedefleniyor. Bu kapsamda köprünün toplam 35 kilometrelik bağlantı yollarıyla 95 kilometrelik güzergahında ulaşım yapılacak.

Köprünün bağlantı yolları 2018 sonunda tamamlanacak. İhalelerin sonuçlanması, kamulaştırma işlemleri ve finansman temin sürecinin 1 yıl sürmesi bekleniyor.

Bu süre içinde öncelik gerektiren işlere firma öz sermayesiyle başlanacak, hacimli işler ise finansman temininin ardından yapılacak.

(Milliyet)

Son Yazılar

TDNMedya.com

ANASAYFA

SİYASET

EKONOMİ

DÜNYA

SAĞLIK

KÜLTÜR-SANAT

TDNMedya.com Kategori

GÜNDEM

TÜRKİYE

SPOR

MAGAZİN

YAŞAM

TEKNOLOJİ

Künye

İletişim

E-posta:[email protected]

Sosyal Ağ

Haber Bülteni

[email protected]