Yayınlanma Tarihi: |24.08.2015 06:30

Beşiktaş: 1 - Trabzonspor: 2

Süper Lig'deki dev maçta Trabzonspor, Beşiktaş'ı deplasmanda 2-1 yendi. Quaresma'nın kırmızı kart gördüğü maçta, Trabzonspor, Beşiktaş'ı 7 maç sonra sonra devirmiş oldu

Mücadelenin 53. dakikasında Bordo-Mavililer Yusuf Erdoğan'ın attığı golle 1-0 öne geçti. 57'de ise Quaresma çıktı sahneye... Portekizli yıldız, ceza sahası dışında sağ çaprazdan şutunu çekti ve yan direğe çarpan top kaleci Onur Kıvrak'ı yanıltarak ağlarla buluştu: 1-1... Bu golden 3 dakika sonra Q7 ikinci sarıdan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. 87. dakikada ise Erkan Zengin, attığı şık golle Trabzonspor'a 3 puanı getirdi: 1-2... Erkan Zengin geçen hafta da Bursaspor maçında attığı topuk golüyle takımına 3 puanı getiren isim olmuştu. 


MAÇTAN NOTLAR


ŞOTA'DAN HAKEMLERE TEPKİ

Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, Beşiktaş'ın 1-1'lik beraberliği yakaladığı pozisyon öncesi kullanılan serbest vuruşta, topun hareket halinde olduğu gerekçesiyle hakemlere tepki gösterdi.


Erkan Zengin'in Beck'i düşürmesi nedeniyle kazanılan serbest vuruşta, Gökhan Töre'nin topu durdurmadan oyuna soktuğu gerekçesiyle sinirlenen Gürcü teknik adam, Quaresma'nın beraberliği getiren golüyle sonuçlanan pozisyonun tekrar edilmesi gerektiğini savundu.


Saha kenarında sinirlendiği gözlenen Arveladze, el hareketleriyle tepkisini dile getirdi. Trabzonsporlu oyuncular da bu pozisyon nedeniyle itirazlarda bulundu.


Q7 ATILDI, OYUN DEĞİŞTİ

Beşiktaşlı futbolcu Ricardo Quaresma'nın, takımına 1-1'lik beraberliği getiren golü atmasından 3 dakika sonra kırmızı kart görmesi, Trabzonspor'un saha içindeki etkinliğini artırdı. Portekizli oyuncunun 60. dakikada oyundan atılmasının ardından rakip kaleye daha fazla gitmeye başlayan bordo-mavili ekip, özellikle orta alanda topu kontrol eden taraf oldu.


Sahada 10 kişi kalan Başiktaş'a karşı, savunmanın arkasına atılan toplarla tehlike yaratmak isteyen Trabzonspor, Erkan Zengin'in şık golüyle yeniden öne geçti ve 2-1'lik skorla mücadeleyi tamamlamayı bildi.


OKAY SAKATLANDI

Trabzonsporlu oyuncu Okay Yokuşlu yaşadığı sakatlık nedeniyle müsabakayı tamamlayamadı. Maçın 69. dakikasında girdiği bir ikili mücadelede sakatlık yaşayan Okay, yapılan ilk tedavisinin ardından sekerek saha kenarına geldi. Karşılaşmaya devam edemeyen Okay'ın yerine 73. dakikada Medjani oyuna dahil oldu.


7 MAÇLIK HASRET BİTTİ

Bordo-mavili ekip, Beşiktaş'ı 2-1 yenerek rakibine karşı ligde 7 maçtır süren galibiyet hasretini sonlandırdı. Siyah-beyazlı takım karşısında bir önceki lig galibiyetini 2011-2012 sezonunda Süper Final Şampiyonluk Grubu maçında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 1-0'lık skorla alan Karadeniz temsilcisi, daha sonra oynanan 7 karşılaşmada 4 beraberlik ve 3 yenilgi yaşamış, hiç kazanamamıştı.

ŞENOL GÜNEŞ YİNE KAZANAMADI

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, eski takımı Trabzonspor karşısında yine galibiyet sevinci yaşayamadı. Trabzonspor'a karşı bugüne dek 5 farklı takımın başında sahaya çıkan tecrübeli teknik adam, bordo-mavili ekibe karşı ligde yaptığı 10 maçta sadece bir galibiyette kaldı.


Güneş, Trabzonspor'a karşı ligdeki tek galibiyetini 1990-1991 sezonunda Boluspor'da görev yaptığı dönemde 2-0'lık skorla elde ederken, kalan 9 maçta ise 5 beraberlik ve 4 yenilgi yaşadı. Güneş'in takımları söz konusu 10 maçta Trabzonspor filelerini 11 kez havalandırırken, kalelerinde ise 13 gol gördü.


CENK TOSUN SUSKUN KALDI

Beşiktaş formasıyla ligin ilk haftasında "hat-trick" yapan Cenk Tosun, Trabzonspor karşısında etkisiz kaldı. Siyah-beyazlıların sezon öncesi yaptığı 6 hazırlık maçının 5'inde forma şansı bulan ve bu maçların 3'ünde 4 gol kaydeden 24 yaşındaki futbolcu, ilk haftadaki Mersin İdmanyurdu karşısında da rakip fileleri 3 kez havalandırmıştı.


Trabzonspor karşısında etkisiz bir görüntü çizen Cenk Tosun, 63. dakikada yerini Alman futbolcu Mario Gomez'e bıraktı. Teknik direktör Şenol Güneş, diğer iki oyuncu değişiklik hakkını ise 70. dakikada Olcay Şahan'ın yerine Necip Uysal'ı, 85. dakikada da Oğuzhan Özyakup'un yerine Kerim Frei'ı oyuna dahil ederek kullandı. (Habertürk)


Son Yazılar

TDNMedya.com

ANASAYFA

SİYASET

EKONOMİ

DÜNYA

SAĞLIK

KÜLTÜR-SANAT

TDNMedya.com Kategori

GÜNDEM

TÜRKİYE

SPOR

MAGAZİN

YAŞAM

TEKNOLOJİ

Künye

İletişim

E-posta:[email protected]

Sosyal Ağ

Haber Bülteni

[email protected]