Yayınlanma Tarihi: |24.08.2015 06:45

Çaykur Rizespor 1-1 Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Fenerbahçe, Çaykur Rizespor'la deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Volkan maçın yıldızı olurken, defans hattının hataları gözden kaçmadı.

Fenerbahçe Rize deplasmanında kötü başladığı, Van Persie'nin bireysel yeteneğiyle attığı golle öne geçtiği, Volkan'ın penaltı kurtardığı ve kalesinde devleştiği maçtan bir puanla ayrıldı. Volkan'ın kurtarışları maça damga vururken, yıldızlar topluluğu kadronun maçın bitimine 20 dakika kala kendi yarı alanına çekilip adeta 1-0'ı korumak istemesi ve vasat futbol şaşırttı. Cüneyt Çakır ise iki takım aleyhine ve lehine çaldığı düdüklerle tepki çekti.


Maç hızlı başlayan Çaykur Rizespor oldu. Ev sahibi ilk 3 dakikada iki kornerle Fenerbahçe kalesinde baskı kurdu.


Volkan kurtardı, Van Persie attı


14. dakikada Rizespor sağ kanattan tehlikeli geldi. Kweuke'nin ortasında Deniz Kadah'tan önce Volkan son anda topu kontrol etti.


18'de Fenerbahçe golü buldu...


Sol kanattan gelişen atakta Nani klâs hareketlerle içeriye kesti. Van Persie, Ousmane Vieira'dan şık bir dokunuşla kurtardığı topa bekletmeden vurdu ve golü attı... Fenerbahçe, Rize ceza sahası içindeki ilk pozisyonda golü buldu.


Bu gol ayrıca Van Persie'nin Türkiye'deki ilk golüydü. 


Yine Volkan...


30. dakikada Çaykur Rizespor penaltı kazandı. Volkan'ın, Ahmet İlhan'a müdahalesi olmamasına rağmen Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi.


Penaltı tartışması bu sefer olmadı! 


Rize'de bu defa "Penaltıyı kim kullanacak?" tartışması yaşanmadı. Deniz Kadah'ın kötü kullandığı penaltıyı Volkan kurtardı... Seken topa Kweuke dokundu. Bunu da  Volkan iki kez çelerek kurtardı ve Fenerbahçe defansı topu uzaklaştırdı.


Volkan'dan defansa: Yeter artık


45'te Volkan zamanında açıldı ve Kweuke'den önce son anda topa dokundu ve uzaklaştırdı. İlk yarının yıldızı kesinlikle Volkan Demirel'di...


Tecrübeli kaleci üstüste hatalar yapan defanstaki arkadaşlarına sert biçimde tepki gösterdi.


Fenerbahçe ilk 45 dakikayı Van Persie'nin golüyle 1-0 önde tamamladı.


Fernandao çıktı, Alper girdi...


Fenerbahçe'de ikinci yarıda Fernandao çıktı, Alper Potuk girdi. Alper de oyunda kaldığı dakikalarda vasatı aşamadı. Kaptırdığı topta Fenerbahçe golü yedi. Son anlarda ise kanatta boş pozisyonda olan Nani'ye pas vermek yerine üç kişi arasında sıkışması izleyenleri adeta çıldırttı. 


Itandje da iyiydi...


57'de Fenerbahçe tek paslarla müthiş bir atak gerçekleştirdi. 


Diego, Hasan Ali ve Souza harika tek paslarla topu en sağdaki Şener'e kazandırdılar. Şener sola çekti ve güzel bir orta yaptı. De Souza'nın kafasını son anda Itanje çeldi...


Nani çok uğraştı ama...


59'da Van Persie, Oboabona'ya harika bir çalım attı ve yerde kaldı. Kazanılan frikikte Nani topun başına geçti. Portekizli'nin vuruşunu son anda Itandje çeldi. 


Nani maç boyunca istekliydi ancak arkadaşları ona ayak uyduramadı... Portekizli'nin son anlardaki insan üstü çabası yeterli olmadı.


65'te Van Persie yerini Sow'a bıraktı...


72'de yeni transfer Ozan Tufan, Diego Ribas'ın yerine oyuna dahil oldu.


Fener geriye çekildi, golü yedi...


74. dakikada Fenerbahçe'de Alper'in pas hatasında Sylvestre sol kanatta topu kaptı, ortaya sert çıkardı, Kjaer'e çarpan top ağlara gitti.


Sarı Lacivertliler son 20 dakikada geriye çekilince Rize ister istemez! yüklenmeye başladı. Fenerbahçe'nin 1-0'ı korumaya çabalaması yıldızlar topluluğuna yakışmadı.


Kweuke'yi tutamadılar


87'de Kweuke'nin şutunu Volkan kurtardı... Kjaer, Mehmet Topal ve Alves, Kweueke'nin topu göğsünde yumuştaıp, kontrol edip, şutu çekmesine engel olamadılar.


Fenerbahçe defansı çok aksadı. Alves ve  Kjaer sınıfı geçemedi. Hasan Ali sessizdi. (Ceza sahasına sıfır orta) Şener ise çok çabaladı ancak üretken değildi.


Cüneyt Çakır'ın 5 dakikalık uzatması Rize'de tepki çekerken, Fenerbahçe 90+2 de gole çok yaklaştı.


Josef boş kaleye kafayla vurmadı, sırtını döndü


Bu dakikada Sow sağ kanattan aut çizgisinin üstünden içeriye çıakrdı. Itandje'dan seken topa Josef sırtını döndü. Kafayla vurabilirdi. Defans çizgiden çıkardı. 


Son dakikalarda Alper Potuk'un top kayıpları Fenerbahçelileri adeta çıldırttı. (Hakan Ateşler / Fanatik)


Son Yazılar

TDNMedya.com

ANASAYFA

SİYASET

EKONOMİ

DÜNYA

SAĞLIK

KÜLTÜR-SANAT

TDNMedya.com Kategori

GÜNDEM

TÜRKİYE

SPOR

MAGAZİN

YAŞAM

TEKNOLOJİ

Künye

İletişim

E-posta:[email protected]

Sosyal Ağ

Haber Bülteni

[email protected]