Yayınlanma Tarihi: |29.08.2015 12:16

Cemaatinkilere karşılık 'Diyanet Evleri'

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından cemaat evlerinin yoğunlukta olduğu Erzurum'da 2015-2016 akademik yıl açılışına kadar 8 öğrenci evi hazır hale getirilecek. Gülen cemaati lideri Fethullah Gülen'in memleketinde açılacak öğrenci evleriyle, yüksek öğrenimde cemaat etkisinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Son yıllarda büyük tartışmalara yol açan cemaat evlerine karşılık Diyanet İşleri Başkanlığı harekete geçti. 17-19 Ağustos tarihleri arasında Ankara'da yapılan 31'inci İl Müftüleri toplantısında Diyanet Vakfı tarafından il ve meslek yüksek okullarının bulunduğu ilçelerde öğrenci evlerinin açılması kararlaştırıldı. 

Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla kurulacak evlerde, din görevlileri öğrencilerle bu projede buluşacak. İl müftüleri toplantısında öğrenci evleri ile birlikte, gençlik merkezlerinin kurulması ve cami gençliklerinin oluşturulması yönünde de karar alındığını bildiren Erzurum Müftü Vekili Celal Büyük, bu konuda şunları söyledi:

"Bu toplantıda alınan kararları, Erzurum'da ilçe müftülerimiz ile vaizlerimiz ve din görevlilerimizle yapmış olduğumuz toplantıda, ilimizle alakalı olan kısımlarını masaya yatırdık. Erzurum'da, din hizmetleri anlamında yapılması gereken hususları beraberce istişare ettik. Özellikle halkımızın son zamanlarda art niyetli faaliyetlerini görmüş olduğu ve dini motifli böyle kişi ve yapıların ortaya koymuş olduğu sakıncalı durumlardan hareketle, Allah nasip ederse gençlerimize daha çok sahip olma adı altında Türkiye Diyanet Vakfı öğrenci evlerini Erzurum'da açmaya karar verdik. 

Gençlere huzur dersleri verilecek

Allah nasip ederse bu sene Erzurum merkezde ve Erzurum'un ilçelerinde özellikle meslek yüksekokulu bulunan ilçelerimizde Türkiye Diyanet Vakfı öğrenci evleri açacağız ve bu öğrenci evlerimizi, o bölgedeki din görevlilerimizle Kuran Kursu hocalarımızla entegre edeceğiz. Burada kalan gençlerimize hem yurt ve ev imkanı sağlayacağız, hem de burada bayanlara yönelik hoca hanımlar ve vaizelerimiz, erkeklere yönelikte din görevlilerimiz ve vaizlerimiz tarafından 'huzur dersleri' adı altında, dini ahlaki dersler verilecektir, sohbetler yapılacaktır. Böylece hem gençlerimizi kazanmaya, hem de gençlerimize doğru bilgileri vermeye çalışacağız. 

İnsanlarımızın kanmaması için çalışma başlattık

Diyanet İşleri Başkanlığımız olarak inşallah Erzurum'da bunun startını verdik. Bir ay içerisinde, eğitim öğretim başlayana kadar, gerek Erzurum merkezde, gerekse büyük ilçelerimizde Türkiye Diyanet Vakfı öğrenci evlerini faaliyete geçirmeye çalışacağız. Maalesef art niyetli faaliyetlerle son zamanlarda ortaya çıkmış olan bir yapı söz konusu. Bu yapı maalesef 40 yıllık emeği heba etmiştir. Ve insanlarımız maalesef kandırılmıştır. Dolayısıyla biz insanımızın daha çok kanmaması için çalışmalar başlattık. İnsanlarımızı doğru bilgiyle Diyanet İşleri Başkanlığımızın, Türkiye Cumhuriyetimizin resmi birer kurumu olarak camilerimizde kuran kurslarımıza gençlerimize yönelik daha çok kanmamaları için daha çok bu tür faaliyetlerin alanına girmemeleri için inşallah çalışmalarımızı devam ettireceğiz." 

Cami gençlikleri oluşturulacak

Erzurum'da alınan karar ile cami gençliklerinin de kurulacağına dikkati çeken İl Müftü Vekili Celal Büyük, "Allah nasip ederse önce merkezi camilerimizde, sonra da diğer camilerimizde, cami gençlikleri oluşturacağız. Mesela Lalapaşa gençliği, Ulu Cami gençliği, Solakzade Cami gençliği adı altında gençlerimizi camiyle buluşturacağız ve bu gençlerimize yönelik çalışmalar yapacağız. Yine başlattığımız diğer bir hususta Erzurum merkezde gençlerimizin ulaşabileceği, 'gençlik merkezi' oluşturacağız. Bu gençlik merkezinde, gençlerimiz bir taraftan çaylarını içerken, bir taraftan kitaplarını okuyacak. Orada da belli vakitlerde din görevlilerimiz, hoca hanımlar tarafından oradaki gençlere dini konularda inşallah rehberlik çalışmaları yapılacak" diye konuştu.

(CNN Türk / DHA)

Son Yazılar

TDNMedya.com

ANASAYFA

SİYASET

EKONOMİ

DÜNYA

SAĞLIK

KÜLTÜR-SANAT

TDNMedya.com Kategori

GÜNDEM

TÜRKİYE

SPOR

MAGAZİN

YAŞAM

TEKNOLOJİ

Künye

İletişim

E-posta:[email protected]

Sosyal Ağ

Haber Bülteni

[email protected]