Yayınlanma Tarihi: |25.08.2015 08:32

Cimbom'a TT Arena'da Osmanlı tokadı!

SPOR Toto Süper Lig'in ikinci haftasında Galatasaray, sahasında ağırladığı Osmanlıspor'a 2-1 mağlup oldu.

Türk Telekom Arena'da oynanan maçta konuk ekip Osmanlıspor'a galibiyeti getiren golleri 29. dakikada Serdar Deliktaş, 50"nci dakikada Gabriel Torje kaydederken, Galatasaray'ın tek golünü 41. dakikada Selçuk İnan attı.

Bu sonuçla Osmanlıspor puanını 4'e yükseltirken, Galatasaray ise 1 puanda kaldı.

GALATASARAY - OSMANLISPOR MAÇININ ARDINDAN

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, ligde bu sezon sahalarında oynadıkları ilk karşılaşmayı kaybetmek istemediklerini ancak mağlubiyetle ayrıldıklarını belirterek, gereken dersleri çıkaracaklarını söyledi.

Osmanlıspor'a 2-1 mağlup oldukları karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Hamzaoğlu, "Kendi sahamızda ilk maçı kaybetmek istemezdik. Maalesef yenildik. Baktığınızda tüm istatistikler üstünlüğümüzü gösteriyor ama bazı şeylerde eksik var. Demek ki bazı şeyleri daha dikkatli yapmamız gerekiyor. Üzgünüz fakat yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Kendisine yönelik eleştirilerle ilgili de Hamzaoğlu, "Tepkiler olumlu etkiliyor diyemem. Dışarıdan gelen eleştiriler normal karşılanabilir ama kendi camiamızdan daha yaptığımız ilk transfer eleştirilirse, hoş olmuyor. Yine de sorun değil. Biz onlar için buradayız. Bir şeyleri yapamayacağımızı hissettiğimiz gün burada olmayız. Kimse endişelenmesin. Şu anda takımda bir geçiş dönemi yaşıyoruz. Elde edilen başarılardan sonra bazı şeyler zordur. Ayaklarımız biraz havalarda dolaşıyor ama hepimizin ayakları bir gün yere basacak ve sahada Galatasaray'ın neler yapacağını herkes görecek. Biz bunu yine başaracağız. Bugünlerin yaşanması gerekiyor demek ki. Bu dersleri de alacağız ve yolumuza devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Ligin ilk iki maçında hatalı goller yiyen kaleci Fernando Muslera'ya da sahip çıkan teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, "İki haftadır talihsiz goller yiyoruz. Muslera adına üzgünüm. Kendisi elinden geleni yapıyor. Takımın önemli bir parçası ve üzülmesine gerek de yok. Talihsizlikler bu maçlara denk geldi ve ileriki haftalarda kendisini gösterecektir. Muslera'nın bir düşüş yaşadığını düşünmüyorum. Geçen hafta yediği golde bir anlık tereddüt yaşamıştı. Belki de o karşılaşmanın yansıması bugün etkili oldu. Bu haftaya da yansıyan bir motivasyon etkilenmesi olabilir. Bunlar futbolda yaşanan şeyler. Biz birçok şeyi iki haftada yaşadık. Şimdi birlik ve beraberliğimizi ortaya koyup, yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Bruma ve Amrabat gibi maçlarda adam eksiltebilecek oyuncularını gönderildiği ve bugün de bu tip oyuncuların eksikliğinin hissedildiği şeklinde bir yorum üzerine Hamzaoğlu, "O tarz oyuncularımız var. Yasin Öztekin, Olcan Adın, Sinan Gümüş gibi. Bugün farklı bir anlayışla çıkmak istedik. UEFA Şampiyonlar Ligi'yle ilgili bazı oyuncuların, birlikte neler yapabileceklerini de görmek istedik. Bazı şeyleri kazanma adına, belki de bir şeyleri riske ettik. Önümüzdeki dönemde toparlayacağız" dedi.

Burak Yılmaz'ı oyundan almasıyla ilgili de Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, "Burak'ın omzunda sakatlığı var ve bugün iğneyle oynadı. Sonlara doğru, önde biraz hareketsiz kalmaya başlamıştı ve böyle bir tercih yaptım. Umut'un oyunda kalmasını, rakibi orada tutmaya çalışmasını istedim ve o yüzden Burak'ı çıkardım. Bunlar bizim tercihlerimiz. Her tercihimiz olay gibi gösterilip, oyuncularla aramızın açılmasına vesile yapılacaksa, kimseyi çıkarmayalım ve başladığımız 11'le bitirelim. Bu bir tercihti. Sakatlığından dolayı daha fazla üstüne gitmek istemedik. Benim Burak'la sorunum yok. Ne sorunum olabilir ki? Oyuncularımla tek sorunum, sahadaki performanslarıyla ilgili olabilir. İstediğimi alamıyorsam, oyuncu her şeyini verdiğine beni inandıramıyorsa, sorun bu olur ve her oyuncuyla olabilir. Sahada her şeylerini verdikleri sürece, hiçbir oyuncumla sorunum olmaz, olması da mümkün değil" ifadesini kullandı.

Takımın beklenen performansı ortaya koyamamasının sebepleriyle ilgili olarak da Hamzaoğlu, "Bence bu durum biraz da psikolojik. Kendimizi yüzde yüz olarak motive edemiyoruz. Saha içinde gerçekleşen durumlar da etkili oluyor. Belki ilk yarıda Burak'ın kafa vuruşu gol olsa, her şey değişebilirdi. Bir maç kaybettik, üzgünüz ama kayıplardan dersleri çıkarıp, yolumuza devam edeceğiz. Biz iyi ve şampiyon bir takımız. Buna layık olacak performansı da önümüzdeki haftalarda göstereceğiz" şeklinde konuştu.

Hamza Hamzaoğlu, transfer çalışmalarıyla ilgli de şunları söyledi:

"Bu hafta içinde Muslera'nın yedeği olabilecek bir kaleci alacağız. Sakatlığı bulunan Eray İşcan da birkaç haftaya aramıza dönecek. Şu anda bir kaleci ve iki oyuncu üzerinde duruyoruz. Bu transferler en kısa sürede bitecek gibi. Hayırlısıyla transferi bitirelim ve işimize bakalım. Bu konu da sürekli gündemde ve başarılı olmuş bir kadronun transfer haberleriyle karşı karşıya kalması motivasyonu da etkiler. Sonrasında her şey yerine oturacak ve ona göre yürüyeceğiz."

PODOLSKI: "DAHA ÇOK ÇALIŞIP, KALİTEMİZİ ORTAYA KOYUP, GERÇEK GÜCÜMÜZÜ GÖSTERECEĞİZ"

Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Lukas Podolski, evlerinde 3 puan almak istediklerini ama olmadığını vurgulayarak, "Birçok gol şansı yakaladık. Biraz daha dikkatli olmamız lazım. Birçok denememiz oldu ama gol atamadık. Şanssız günümüzdeydik. Futbolda böyle şeyler olabiliyor. Daha sıkı çalışarak, gelecek hafta telafi etmek istiyoruz. Sonuçta bu karşılaşmadan puansız ayrıldık. Daha çok çalışıp, önümüzdeki maça bakmamız lazım. Biz şampiyon takımız. Herkes bize karşı etkili oynamaya çalışıyor. Taraftarımıza ve rakiplerimize gücümüzü göstermeliyiz. İki maçta bir puanımız var ama sezon uzun. Daha çok çalışıp, kalitemizi ortaya koyup, gerçek gücümüzü göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Alman futbolcu, Burak Yılmaz veya Umut Bulut ikilisinden hangisiyle oynamayı tercih ettiğinin sorulması üzerine, "Kimin oynayacağına hocamız karar verir. Takımı hoca yapıyor. Biz de kendi mevkimizde en iyisini vermeye çalışırız" dedi.

OSMANLISPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ AKÇAY: "KONTRATAĞA VE HIZLI OYUNCULARIMIZA DAYALI ŞABLONUMUZ, ZAMAN ZAMAN KIRILMALAR YAŞASAK DA İSTEDİĞİMİZİ ALMAMIZI SAĞLADI"

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ise Galatasaray'a karşı deplasmanda oynamanın zorluğuna dikkati çekerek, "Nasıl bir maç olacağını tahmin ettik. Karşılaşacağımız direnci biliyorduk. Kontra atağa dayalı bir oyun anlayışımız vardı. Rakibimizin topa daha fazla sahip olması, oyun içinde üstünlükleri olarak gözüktü. Kreatif oyuncularının çokluğu da kalemizde pozisyonlar görmemize neden oldu. Kontratağa ve hızlı oyuncularımıza dayalı şablonumuz, zaman zaman kırılmalar yaşasak da istediğimiz almamızı sağladı" ifadesini kullandı.

Akçay, Sarı-kırmızılı takımın seyircisi önünde iştahlı bir futbol ortaya koyacağını bildiklerini vurgulayarak, "Biz ligin yeni takımı olarak hep tırnaklarımızı toprağa gömerek sahadan bir şeyler çıkarmaya çalışacağız. Rakiplerimiz bizi yenebilirler ama işleri kolay olmayacak" dedi.

(Uğur CAN / DHA)

Son Yazılar

TDNMedya.com

ANASAYFA

SİYASET

EKONOMİ

DÜNYA

SAĞLIK

KÜLTÜR-SANAT

TDNMedya.com Kategori

GÜNDEM

TÜRKİYE

SPOR

MAGAZİN

YAŞAM

TEKNOLOJİ

Künye

İletişim

E-posta:[email protected]

Sosyal Ağ

Haber Bülteni

[email protected]