Yayınlanma Tarihi: |20.08.2015 08:26

Köpekbalıklarını profesyonel dalgıçlar besliyor

Avrupa'nın 131 metrelik tünel uzunluğuyla en büyüğü olma özelliği taşıyan Antalya Akvaryum'da yaşayan canlılar, profesyonel dalgıçlar tarafından besleniyor. Dalgıçların elle besledikleri hayvanlar arasında köpek balıkları da dikkati çekiyor.

375 canlı türünün bulunduğu akvaryumda 13 bin 750 deniz canlısı yaşıyor. Canlıların beslenmesinden bakımlarına tüm görevleri, yaşam destek ünitesi müdürü Erkan Çağlar ve ekibi üstleniyor. Profesyonel dalgıçlar tarafından beslenen köpek balığı ve vatoz gibi deniz canlıları, ziyaretçiler tarafından da heyecanla izleniyor. Balık adamın çevresini saran köpek balıkları, kova içinde bulunan yemlere hücum ediyor. Balık adamlar ise korkusuzca köpek balıklarını tek tek besliyor. Beslenme saatinin ardından balık adamlar akvaryumu içerden temizlemeye başlıyor. Dalgıçlar yem ve balıkların dışkı lekelerini camlardan silerek ziyaretçilere daha net görüş açısı sağlıyor.

Antalya Akvaryum'da 7 milyon 500 bin litre su olduğunu belirten Erkan Çağlar, "Yaşam destek ünitesi olarak akvaryum bünyesinde yaşayan canlıların bakım ve ihtiyaçlarından sorumluyuz. Büyük akvaryumda besleme çalışmaları haftanın 4 günü yapılıyor. Diğer 3 günse akvaryum sakinleri dinleniyor" dedi. Antalya Akvaryum bünyesindeki irili ufaklı 38 akvaryumda ise haftanın 5 günü besleme yapılırken, 2 gün dinlendiriliyor.

Akvaryum bünyesindeki 13 bin 750 deniz canlısı için aylık 270 kilo balık tüketildiğini anlatan Çağlar, "Jumbo karides, kalamar, iç midye, uskumru, istavrit ve sardalya en çok sevdikleri mönü. Aynı zamanda otçul canlılarımız için marul, havuç, kivi, biber gibi sebze ve meyveler veriyoruz" dedi.

(İbrahim LALELİ / DHA)

Son Yazılar

TDNMedya.com

ANASAYFA

SİYASET

EKONOMİ

DÜNYA

SAĞLIK

KÜLTÜR-SANAT

TDNMedya.com Kategori

GÜNDEM

TÜRKİYE

SPOR

MAGAZİN

YAŞAM

TEKNOLOJİ

Künye

İletişim

E-posta:[email protected]

Sosyal Ağ

Haber Bülteni

[email protected]