Yayınlanma Tarihi: |29.04.2015 14:43

Zaman ve Travma: Kitlesel Acının Nesillerötesi Hafızası

Boğaziçi Üniversitesi ve Columbia Üniversitesi işbirliğiyle 16 – 17 Nisan’da “Zaman ve Travma: Kitlesel Acının Nesillerötesi Hafızası” uluslararası sempozyumu düzenlenecek.

Global Think-in programı kapsamında gerçekleşecek panelde Columbia Üniversitesi’nden tarihçi Carol Gluck ve Rashid Khalidi, Tokyo Yabancı Çalışmalar Üniversitesi’nden filozof Minoru Iwasaki, Sabancı Üniversitesi’nden antropolog Leyla Neyzi, Bilgi Üniversitesi’nden psikoterapist Murat Paker yer almaktadır. Boğaziçi Üniversitesi’nden tarihçi Edhem Eldem panelin moderatörlüğünü üstlenecektir.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşecek sempozyumun ilk gününde konuşma başlıkları ise şöyle;

Rashid Khalidi – 20. Yüzyılda Orta Doğu

Leyla Neyzi – Hafızalarda 1915

Murat Paker – 1915 Travması

Minoru Iwasaki –Korelilere karşı 1923 Tokyo katliamı


17 Nisan günü ise Studio-X’te Sogan Üniversitesi’nden tarihçi Jie-Hyun Lim, Birzamanlar Yayıncılık’tan Osman Köker ve Boğaziçi Üniversitesi’nden tarihçi Selçuk Esenbel’in sunumları tartışmaya açılacaktır.

16 Nisan 2015 günü saat 17:00’de başlayacak panel ile 17 Nisan’da 10:00-13:00 arasında devam edecek olan çalıştay, İngilizce olarak ve halka açık olarak gerçekleşecektir. Çalıştayda ayrıca simültane tercüme hizmeti verilecektir. 

16 Nisan 2015, Perşembe - Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Rektörlük Konferans Salonu

17 Nisan 2015 – Studio-X, Fındıklı


http://cgt.columbia.edu/events/upcoming-events/politics-memory-global-context



Son Yazılar

TDNMedya.com

ANASAYFA

SİYASET

EKONOMİ

DÜNYA

SAĞLIK

KÜLTÜR-SANAT

TDNMedya.com Kategori

GÜNDEM

TÜRKİYE

SPOR

MAGAZİN

YAŞAM

TEKNOLOJİ

Künye

İletişim

E-posta:[email protected]

Sosyal Ağ

Haber Bülteni

[email protected]