Yayınlanma Tarihi: |06.08.2015 14:46

‘ETİ Anne’ hayatını kaybetti

ETİ’nin Onursal Başkanı eşi Firuz Kanatlı ile ETİ markasının temellerini atan, ETİ Yönetim Kurulu Üyesi, başarılı işkadını Gülay Kanatlı vefat etti.

ETİ Gıda Yönetim Kurulu Üyesi olan ve Eti’nin kurucusu, ETİ Şirketler Grubu Onursal Başkanı Firuz Kanatlı’nın eşi Gülay Kanatlı vefat etti. Gülay Kanatlı’nın Yunanistan’ın Sömbeki adasında tatildeyken geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat ettiği öğrenildi. 


73 yaşında hayatını kaybeden Gülay Kanatlı’nın yarın cuma namazını müteakip Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi yakınındaki Gümülcine Camisi’nde kılınacak cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi.  


ÖRNEK ANNE, BAŞARILI BİR İŞKADINI

ETİ’nin kuruluşunda ilk bisküvilerin hamurunu yoğuran, eşi Firuz Kanatlı Eskişehir’den dünyaya yayılan ETİ markasını kurarken en büyük destekçisi olan Gülay Kanatlı’nın vefatı Eskişehir’de büyük üzüntüyle karşılandı. Üç çocuk, 10 torun, 4 büyük torun sahibi Gülay Kanatlı, tekstil sektöründe de başarılı işlere imza atmış başarılı bir işkadınıydı. ETİ Yönetim Kurulu Üyesi olmasının yanı sıra Gülay Kanatlı, Kanat Tekstil’i kurmuş ve tekstil sektöründe başarılı girişimlere imza atarak dikkat çekmişti. 


ETİ'NİN HAMURUNU YOĞURAN ETİ ANNE

1958 yılında ETİ’nin kurucusu Firuz Kanatlı ile evlenen Gülay Kanatlı aslen İstanbul doğumluydu. Kanatlı ile evlendikten sonra Eskişehir’e gelen Gülay Kanatlı, Firuz Kanatlı’nın en büyük destekçisi olurken başarılı bir işkadını oldu. Milliyet gazetesine verdiği bir söyleşide Gülay Kanatlı, ETİ’nin kuruluşu ile ilgili, “Eşim bisküvi fabrikası kurmaya başlayınca evde denemelere başladık. Benim o zaman bir çocuğum var. Akşamları çocuğumu yediriyorum, yatırıyorum. Kocam tarifleri okuyor. Ben hamuru yoğuruyorum. Ardından pişirip tadına bakıyoruz. Halk sevecek mi diye” demişti. Hayırseverliği ile de tanınan Gülay Kanatlı, aynı zamanda Kanat Tekstil’i kurmuş,  başarılarıyla kadın girişimcilere de örnek  olmuştu. 


SON YOLCULUĞUNA YARIN UĞURLANACAK

73 yıllık hayatında girişimci kişiliği ve farklı sektörlerde gerçekleştirdiği yatırımlarla büyük başarılara imza atan Gülay Kanatlı'nın naaşının yarın Gümülcine Camisi'nde kılınacak öğle namazının ardından Eskişehir-Seyitgazi karayolunda bulunan Asri Mezarlığa defnedileceği belirtildi.


FİRUZ KANATLI’NIN, DESTEKÇİSİ VE 57 YILLIK HAYAT ARKADAŞIYDI

ETİ Şirketler Grubu Onursal Başkanı Firuz Kanatlı ile 1958’de evlenen Gülay Kanatlı, Firuz Kanatlı’nın 57 yıllık hayat arkadaşıydı. Firuz Kanatlı’nın ETİ markasını kurarken en büyük destekçisi olan, Firuz Kanatlı’nın deyimiyle “ETİ’nin  hamurunu yoğuran” Gülay Kanatlı, girişimciliğiyle ve başarılarıyla da girişimci işkadınlarına örnek olmuştu. 


AZİMLİ, SEBATKÂR VE KADİRŞİNAS ANADOLU KADINI

ETİ Şirketler Grubu'ndan yapılan açıklamada, firmanın kurucusu Firuz Kanatlı'nın 57 yıllık eşi Gülay Kanatlı'nın, Sömbeki'de kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdiği bildirildi. Açıklamada, 1958 yılında Firuz Kanatlı ile evlenerek ETİ'nin tüm kuruluş sürecinde mücadele veren, üretime geçmeden önce bisküvi hamurlarını evinde yoğurarak denemeler yapan Gülay Kanatlı'nın, ETİ'nin yıllar itibarıyla büyüyüp Türkiye'nin lider gıda firmalarından biri haline gelmesinde çok büyük emeğe sahip olduğu belirtildi. 

Girişimci bir ruha sahip olan Gülay Kanatlı'nın, "Firuz Kanatlı'nın hayallerine kendi hayallerini katarak ETİ'nin hamurunu yoğurduğu" ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Anadolu kadınının azimli, sebatkar ve kadirşinas yönünün temsilcisi olmuştur. Her zaman daha çok üretmeyi ve ülkesine daha fazla hizmet etmeyi arzu eden Gülay Kanatlı, bu yönüyle yeni nesle de örnek olmuştur. Hayata, elini, emeğini ve ruhunu koyan Gülay Kanatlı sevenlerinin hafızalarında 'ETİ Anne' olarak yer etmeye devam edecektir.” (2Eylül)


Son Yazılar

TDNMedya.com

ANASAYFA

SİYASET

EKONOMİ

DÜNYA

SAĞLIK

KÜLTÜR-SANAT

TDNMedya.com Kategori

GÜNDEM

TÜRKİYE

SPOR

MAGAZİN

YAŞAM

TEKNOLOJİ

Künye

İletişim

E-posta:[email protected]

Sosyal Ağ

Haber Bülteni

[email protected]